/ Allmänt / Familj / Orientering / Tävlingar /

U-10 mila

 
I helgen var det dags för U-10 mila, ungdomarnas egna 10 mila. En jätte spännade tävling som ungdomarna ser fram emot så även Gustav. I år är det sista gången som han springer HD12 vilket är en egen tävling. Nästa år är han för gammal, då han fyller 13 år. 
 
 
I år hade han fått första sträckan och han var super spänd och taggad för att få springa den sträckan.
 
 
Startskottet går och alla ger sig iväg. I mål väntade nervösa föräldrar. Alla kom i mål men Gustav såg vi inte skymten av. Efter en lång stund kom en ledsen Gustav i mål som hade sprungit fel och kommit till fel kontroll. Det blev många kramar och tröstande och han ville inte springa i nästa stafett, HD 18. En stor eloge ska Gustav ha för att han inte bröt sitt lopp det möjliggjorde att resten av laget fick springa och skulle få en placering istället för att bli diskade. Resten av laget gjorde fantastiska lopp och det plockades placeringar. När HD18 startade på natten så stod en glad Gustav och tittade på starten, taggad för att springa sin sträcka. Efter ett snabbt lopp kom han på upploppet med ett leende och det första han sa var att han hade fått revanch. 
Mitt hjärta fylldes av glädje att se honom nöjd och att han körde sin sträck. I orientering så är det både med och motgångar och det känns skönt att motgången snabbt kunde vändas till medgång. Det ger Gustav en skön känsla in till nästa tävling.