/ Allmänt / Filosofiska tankar /

1:a advent

 
Då var vi framme vid första advent och året har rusat fram. En månad kvar och sedan börjar ett nytt årskapitel i livet. Varje månad är som små kapitel som springer förbi och jag känner att jag har svårt att stanna upp och reflektera kring vad som har hänt under månaden. Hmm kanske ett nyårslöfte, att sätta sig ner och reflektera, skriva vad jag lärt mig under månaden. Jag tror jag lär mig saker om mig själv och om livet varje dag. 
 
November har varit mörk detta år, knappt någon sol alls. Jag har som mål att övervinna november och vad jag tycker om denna månad. Jag har hämtat inspiration kring att tycka om november från den fantastiska bloggen Kammebornia. Men i år har jag haft det svårarare att tycka om november. Dels för att den har varit mörk och grå. Dels för att det sker stora omorganisationer i kommunen jag arbetar vilket inte kommer att gagna barnen. Detta påverkar mig negativt då jag ser hur lite stöd barn och i synnerhet de barn i behov av särskilt stöd kommer att få samt att jag själv inte vet hur det kommer att se ut för mig nästa år. Det kanske är dags att gå vidare till något annat...vem vet. Jag har lärt mig och blivit påmind igen att stress inte är det bästa för mig och min kropp. i synnerhet när jag inte kan påverka min situation.
 
Nu ser jag fram emot december och sista månaden på året för att se hur detta år kommer att avslutas. Jag ska verkligen försöka njuta denna sista månad trots turbulensen på jobbet.
 
Trevlig 1:a advent <3.