/ Filosofiska tankar / fotografering /

Funderingar kring livet

Sonen sitter och pluggar med musik från Sagan om ringen. Han skaffar sig feeling i sin skoluppgift gällande just den musiken. Själv blir jag tagen av musiken som går rätt in i hjärtat. Vet inte riktigt vad som händer men musiken påverkar mig. 

Tankarna far runt i hjärnan i takt med musiken. Tankar som vad är meningen med livet? Lever jag det liv jag vill leva? Jobbar jag med det jag vill? Eller behöver jag helt enkelt bara stanna upp och pausa. Nu tror jag på det sistnämnda. Jag vet vad livet har för mening för mig och ja jag lever det liv jag vill leva och jag jobbar med det jag vill och där jag har möjlighet till vidare utveckling samt bygga på kompetens. Men jag behöver stanna upp! 
Stanna upp och ta en paus. Dit har jag inte kommit riktigt än utan jag fyller gärna min kalender med aktiviteter och göranden men inte med pauser. Det är dessa funderingar i hur gör man pauser som vaknar till liv i samklang med musiken som ljuder genom huset. Är man lat om man tar en paus...tar man inte vara på livet då? Eller är det det man gör? Själv blir jag frustrerad när jag inte har något att göra eller känner mig uttråkad och då åker mobilen fram som snabbt scannas av och spelas på. Jag kan absolut se det som en form av paus och ändå inte, hjärnan vilar inte.
Under 2018 ska jag ha detta som mål, att ta en paus. Sätta mig och reflektera, kanske skriva ner mina tankar. Vem vet? Och jag börjar nu för de fyra första veckorna av året har inte riktigt varit så utan allt har rullat på i 180 både i jobb och fritid...ok mest jobb om jag ska vara helt ärlig. Dags för mer paus i mitt liv!  (null)