/ Allmänt / Familj / Inredning /

Återhämtning

 
En dag i återhämtningens tecken. Vila, reflektera och återhämta mig efter det att värken har tagit fäste i min kropp. Det känns ändå skönt att få mysa i soffan och titta ut på hur det blåser. 
Reflektion och återhämtning, ord som jag gillar :-).
/ Allmänt /

Ljusets mödrar...

Jag har precis tittat på Ljusets mödrar från SVT2 s serie Why Poverty. Detta program fick min själ att sjunga. Jag älskar att se på program som handlar om människan och människans lust till att gå sin egen väg i livet. Programmet handlade om beduinkvinnan Rafea som var utan utbildning och bor i Jordanien. Hon blir vald att få åka till Indien och gå på Barefoot College där hon ska lära sig solenergi och att montera solpaneler. Utbildningen var under 6 månader tillsammans med kvinnor från hela världen. Det var så härligt att se hur hon målmedvetet bestämde sig för att gå sin väg och därmed gå mot det patriakatiska samhället hon kom från.
 
En underbar film, att få se kvinnor mötas, höra deras drömmar och deras mål, se dem lyckas. Det är då jag än en gång får det bekräftat att var vi än bor, vilken religion vi har, vilken kultur vi kommer från så är vi människor med liknande drömmar och mål. Den är väl värd att se!!
/ Allmänt / Träning /

Nu vill jag ha snö!!

 
Efter att ha bläddrat i tidningen Längdspecial vill jag ha snö så att jag kan få åka skidor. Jag har som plan att verkligen lära mig att åka skidor i vinter. Jag vill få till tekniken samt bli snabbare i spåret. Det finns nämligen massor av roliga tävlingar runt om i Sverige.