/ Allmänt / Studier /

En bra start på mellanstadiet

Igår gick jag med lite småtunga steg på föräldramöte. Jag har alltid tyckt att dessa möten är tråkiga och i mitt arbete funderar jag alltid på hur jag kan göra föräldrar delaktiga. Nu var det dags att träffa Gustavs nya lärare i och med att han har börjat på mellanstadiet. Där möttes vi av en lärare som är briljant i sitt yrke. Hon vet varför hon gör som hon gör och ett förhållningssätt som jag gillar. Varje dag börjas med att hon hälsar på varje elev och får ögonkontakt. Tänk att som elev gå in i klassrummet med känslan av att idag blev jag sedd och uppmärksammad. Det är en underbar start på dagen. Läraren bryter också mitt i lektionen när hon märker att klassen tappar fokus. Då får de röra på sig i olika former för att sedan hitta tillbaka till fokus. Gällande läxor så delar hon min filosofi och som också forskning visar på, det är att du ska lära dig i skolan. Läxor ska man inte bara ha för att...utan det ska finnas ett syfte med läxorna. Eleven blir inte klokare för att den har mer läxor utan det ska skötas i skolan. Tack tänkte jag. Så när jag gick hem igen så var det med lätta steg och ett lätt hjärta. Gustav får en bra tid i mellanstadiet.
/ Allmänt / Familj / Studier /

Jag är klar!!

 
Nu är uppsatsen klar och inskickad. Det är nu dags för bedömning och försvar av mitt jobb. Just nu känns det lite tomt när allt är klart. Jag känner mig riktigt stolt över arbetet.
 
 
Dessa härliga liljor fick jag av Roger som tyckte jag var värd det efter allt arbete, frustration, irritation och glädje känslor i arbetet med uppsatsen. Tack älskling <3. 
 
Frågan är bara: Vad gör jag nu? 
 
 
/ Allmänt /

Ett vackert lopp

 
Jag verkligen älskar upplevelser och jag känner i mitt system att jag vill ha mer upplevelser av olika ting. Idag styrdes bilen mot Linköping och stadsfestloppet. Ett nytt lopp på 5 km. Ett av de vackrare loppen som jag har sprungit.
 
 
Start och mål var i Trädgårdsföreningens fantastiska park. Bara att gå runt där var en upplevelse med en mängd vackra rabatter och växter.
 
 
Själva loppet erbjöd både centrum och fantastiska parker. Det var ett vackert lopp där jag hann tänka inspirerande tankar kring vår egen trädgård. Tack Kricko för att du ringde och berättade om loppet och tack för åkturen och hela dagen. Det har varit många härliga diskussioner och mycket skratt. Däremellan hann vi också springa ;-).