/ Allmänt / fotografering /

Leka med kameran

 
Jag beundrar alla människor som kan ta fantastiska bilder med djup och känsla. Jag tycker om att fota och för mig är det en avkoppling att ta med kameran och fotogrfera.
 
 
I lördagskväll medan Roger monterade stolar passade jag på att leka lite med kameran för att lära mig. Jag försöker att få till lite bilder med djup och känsla ;-).
 
 
 
Som tur är har jag en dotter som är en fantastisk fotograf och henne frågar jag ständigt om råd. Jag vill lära mig att fotografera mer. För mig är fotografering en avkoppling till vardagen och jobb. Att vara i nuet och se det vackra i det lilla. Så jag fortsätter att leka mig fram och se var jag hamnar :-).
 
 
/ Allmänt / Mattips /

Röka lax

En redan väl använd julklapp är denna rök och en julklapp som kommer användas en hel del 😉. 

Under lördagen röktes det lax som vi bjöd svärföräldrarna på och det blev succé. 
Jag ser fram emot nästa gång vi tar fram röken och provar att röka kött. Det blir nästa utmaning. 

/ Allmänt / Specialpedagogiska tankar /

Bildstöd, ett fungerande verktyg

På årets första arbetsdag har jag pysslat med bildstöd, fixade med bilder som går att använda i nyckelring och som går att bära med sig. Detta är ett fantastiskt verktyg som möjliggör kommunikation för de barn som inte kommunicerar verbalt. Barnen hämtar den bild som talar om vad dem önskar göra och på så sätt blir de delaktiga i samspel med andra barn och vuxna.