/ Allmänt / Boktips /

En ljuvlig kärlekssaga

 
Vilken underbar bok detta var. En fantastisk kärlekshistoria som bjuder läsaren på dåtid och nutid i en sammanvävd berättelse. Jag gillar hur Jojo Moyes skriver, där jag känner karaktärerna och är med i deras resa. I slutet av boken fälldes en liten tår också vilket jag inte brukar göra när jag läser böcker. Detta är en bok jag rekommenderar!!
/ Allmänt / Familj /

Sensommar i september

 
Denna underbara söndag bjöd på sol och värme. Det var en riktigt underbar sensommar dag som inbjöd lugn och ro. En härlig kopp kaffe avnjöts i solen på altanen men sedan vet jag inte riktigt om dagen blev så lugn som den bjöd in till. Jag jobbade hela förmiddagen och en del av eftermiddagen med stödlotteriet tillsammans med Annelie. Roger passade på att fixa med husvagnen inför vinterförvaringen samt tvätta bilarna. Skönt att jag inte var hemma ;-). 
Eftermiddagen blev det lite njuta av i goda vänners lag samtidigt som Gustav passade på att bada i deras pool. Jag behöver nypa mig i armen och och tänka wow Gustav badar i september. När hände det? Det var en skön stund och en bra uppladdning inför en ny arbetsvecka. Det känns i alla fall som att jag ha tankat lite energi inför veckan. 
 
 
/ Allmänt /

Konferens i Uppsala

 
Hemkommen efter två dagars konferens i Uppsala om Grav Språkstörning och huvudet snurrar runt av en massa tankar. Tankar som hur kan vi stötta barn med språkstörning och barn med flerspråkighet och språkstörning.
Jag åkte en dag tidigare för att slippa gå upp i ottan vilket gjorde att jag fick en härlig kvällspromenad i Uppsala
 
 
Som tur var under promenaden hittade jag en mysig irländsk pub där jag unnade mig Fish´n Chips + en kall IPA vilket var riktig smarrigt. 
 
 
Tisdagen var späckad med föreläsningar som var väldigt intressanta. Jag har fortfarande svårt att sortera i mitt huvud vad som sas och hur jag tillsammans med mina kollegor och de pedagoger vi möter ge dessa barn några verktyg som de kan bära med sig ut i livet. Jag tror att min bibliotikarie springer runt i hjärnan för att leta efter böcker och stoppa in nya begrepp, ord, minnen av dessa dagar och just nu känns det som ett maraton ;-).
 
 
Som avslutning på denna intensiva dag hamnade vi på en trevlig tapas restaurang och jag åt tapas för första gången. Det var verkligen smarrigt.
Onsdagen gick i samma intensiva tempo och jag känner verkligen att jag behöver smälta intrycken för att sedan ta upp trådarna igen och reflektera kring all kunskap jag fick och ta med mig i mitt arbete.