/ Allmänt / Familj / Orientering / Träning /

Träningsläger i Frankrike

 
På årets träningsläger styrde vi mot Frankrike. Hela påsken tillbringade vi i Bois de Roi en liten stad nära Fontainebleau. Träningarna var i skogarna kring Fontainebleau.  
 
 
 
Det kändes även som vi mötte våren i Frankrike. Blommor på träden, Magnoliaknoppar på väg att slå ut och en sol som värmde, i alla fall en dag ;-).
 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den franska frukosten men en sak är i alla fall säker och det var väldigt gott att äta grovt bröd  igen. 
 
 
Spännande stenformationer möttes vi av i skogen. De fick namnet gråsuggor av oss. Många var dem också :-P
 
 
Lite kulturliv hanns också med. Ett besök vid Chateau Fontainebleau besöktes. Ett otroligt stort slott med en gigantisk stor park. Jag kan tänka mig att det är otroligt vackert under sommaren med all grönska.
 
 
Vi avslutade på hotellet Moulin nära Bouvais. Ett charmigt litet hotell med fantastisk god mat. Där intogs även utmaningen mellan Roger och Bea, snigelätning. Jag vågade i alla fall smaka på såsen och den var väldigt god. Den dagen det är dags för mig att prova så behöver jag samla lite mer mod.
 
 
Det var en lugn avslutning på intensiva dagar som jag kommer att minnas med glädje.
 
 
 
 
 
/ Allmänt / Familj / Orientering / Tävlingar /

Säsongspremiär

 
Denna helg kickde vi igång orienteringen, det var säsongspremiär :-). Äntligen!!
 
 
Självklart innebär ny säsong nya skor för vissa då Gustavs fötter har vuxit. Nu håller jag tummarna att skorna kommer hålla hela säsongen så att han i alla fall nästan nöter ut dem och inte växer ur dem. Lördagen var individuell tävling. Jag är nöjd med orienteringen, det var en bra säsongspremiär och det som fattades var orken som påverkas av den envisa förkylningen.
 
 
Idag var det dags för den första stafetten och alla var vi laddade. Jag som publik medan Roger och Gustav skulle tävla. 
 
 
Gustav hade säsongsdebut i helgen i ny klass, H14. Igår var det svårt och jag är så stolt över Gustav som envist tog sig runt banan som var den svåraste han har sprungit. Idag gick det mycket bättre rent placeringsmässigt, hela laget slutade 9:a. Det gjordes nämligen även debut i H14 i stafett också och med tre 13:åringar och en 14:åring är det en helt fantastisk placering. 
 
Nu är vi alla härligt trötta efter en intensiv helg. Vi ser fram emot fortsatt tävlande under kommande helger :).
 
 
 
/ Allmänt / fotografering /

Snabb möte med våren

 
En snabbvisit av våren mötte jag i Stockholm på väg till handledning. Att känna solens värmande strålar sprider en glädje i kroppen som knappt går att beskriva. Längtan efter en solig dag, hemma på altanen med en kopp kaffe blev ännu större.
 
 
På väg mot handledningen var jag bara tvungen att passera Hötorget och möttes av bl a denna blomsterpak av liljor. Dessa underbara blommor som sprider något vackert över sig.
 
 
Det var inte bara jag som njöt av solen och värmen. Trappan vid Konserthuset var full med lunchätande människor som tankade en massa D-vitamin och värme. Jag hade också kunnat sitta där och njuta av värmen. Detta är en start på njutar perioden då vi är ute mer  och umgås med varandra. Jag upplever att vi människor inklusive jag själv lättas upp i sinnet när ljuset kommer tillbaka och värmen. Jag njuter :-).