/ Allmänt / Träning / Träningsdagbok /

När träning ger resultat

Detta med träning har alltid varit något återkommande i mitt liv och något jag också kan deppa över när jag inte tycker att jag får något resultat. Men skam den som ger sig, haha. Efter dagens intervallträning så synkade jag pulsklockan och kollade hur min träning har sett ut under de tre åren som jag har haft min Garminklocka. Jag fick mitt glädjebesked då jag kollade dagens datum och tre år tillbaka. Idag springer jag en kilometer längre och är tre minuter snabbare. Att se detta resultat gav mig energi och kraft samt en vilja att ta min träning till nästa nivå. När jag håller i träningen kommer uppenbarligen resultaten. 
Skam den som ger sig!!!
 
/ Allmänt /

Tillbaka till jobbet...

Oj vad fort tiden går, kommer på det igen. Snart har två veckor gått efter semestern, som vanligt i ett rasande tempo. Jag förstår inte riktigt vad det är som gör att tiden går fort när man jobbar. Det gick fort att komma in i jobbet och allt var i princip som vanligt men ändå inte.
Hösten känns alltid som en nystart. Vad har hänt under sommaren? Nya utmaningar står för dörren mm mm. Spännande är det i alla fall och jag ser fram emot vad hösten kommer att bjuda på.
/ Allmänt / Filosofiska tankar / Orientering / Tävlingar /

Söndag med KM

Semestern slutar som den började med orienteringstävling. Idag hade vi KM vid Jogersö i Oxelösund. Området är inte speciellt stort och med havet som stopp för att kunna springa bort sig. Men jag lyckas ändå bomma då tilliten till mig själv och orienteringen fick sig en törn. Jag har en lapp skriven med små mantran som jag använder mig av , där det bland annat står att jag ska lita på mig själv. När jag tvivlar kommer bommarna vilket det gjorde idag. 
 
Ideligen lär jag mig saker om mig själv när jag är ute och springer eller tävlar. När tvivlet spökar tillsammans med hjärnan så blir det inte alla gånger så bra. I löpningen blir det tungsprunget när hjärnan tar över och intalar mig att den här kilometertiden kan jag inte springa i, så är snabb kan jag ju inte vara eller....Då blir löpningen tung och jag upplever att jag inte kan springa. Gällande tävling och orientering så är det samma sak, när jag börjar tvivla så blir det en bom. Nästa tävling när dessa spöken kommer ska jag stanna upp, andas och läsa in mig istället för att tvivla. I löpning ska jag säga till mina tankespöken att sätta sig på molnen och flyga iväg och att jag kan springa på utan att bli trött.
 
Dessa tankar tar jag med mig i livet och gör tankarna så att jag går framåt istället för att hämma mig. Att tvivla eller inte tro på sig själv är destruktivt och jag vill gå framåt och vara positiv. Samtidigt som jag tänker att jag inte vill vara utan mina tvivel för dem gör så att jag växer i mig själv. Tankarna får mig att stanna upp och reflektera och ta ett steg framåt på livets väg.