/ Allmänt / Familj / Orientering /

Njutbara lördag

 
Ännu en gång känner jag en enorm glädje för vårt gemensamma i familjen. Detta att få komma ut i skogen på de mest fantastiska platser ger mig så mycket.
 
 
Vi springer, svettas,tävlar samtidigt som vi njuter och får vara med om upplevelser som vi bär med oss genom livet. Denna tävling gick i Trosas vackra skogar där tävlande fick se vildsvin, mufflonfår och hjortbockar samtidigt som en del tävlande kom tillbaka med kartfodralen fulla av svamp.Ibland undrar jag vilken sport som kan erbjuda allt detta förutom orientering. För mig är detta livet som jag delar med resten av familjen. 
 
 
 
 
/ Allmänt / Studier /

Universitetet en sista gång

 
I tre år har jag pendlat till Linköping. I tre år har jag vandrat i korridorerna och insupit lusten till lärande. Ett lärande om både sig själv, blivande yrke och i mötet med andra människor. Jag verkligen älskade att gå där i korridorerna känna lukten av "nybakade" bullar från Pressbyrån, känna glädjen/frustrationen till kurserna som lästes. I tisdags var jag där för sista gången när jag gjorde min framläggning av magisteruppsatsen. Det känns lite vedmodigt att det redan är slut, att tre år har gått. Samtidigt är det skönt att äntligen få ett liv, ett liv med familjen. För det går inte att komma ifrån att hur jag än har vänt mig har stressen kring att inte räcka till funnits där. När jag var med familjen så kände jag att jag behövde plugga och vice versa. Nu får studierna vila ett tag tills det är dags att ge sig hän i en masteruppsats. För jag har inte lagt mina forskardrömmar på hyllan men lusten till skrivandet behöver innfinna sig igen. Då får jag vandra i Stockholms universitets korridorer och känna lukten av "nybakade" bullar och insupa lusten till lärande igen.
/ Allmänt /

Förkylt

Ibland förvånas jag över hur mycket snor en näsa kan rymma. Första höstörkylningen har landat här hemma. Som vanligt kommer den fel tid, fast när passar det att vara förkyld egentligen. Jag valde att vara hemma idag när resten av familjen åkte iväg på orienteringstävling. Det var DM-tävlingar vid Järna/Gnesta. Jag kände att jag behövde friska på mig inför måndagen då framläggningen av uppsatsen ska ske. Då går det inte att ligga hemma och vara sjuk.
Men det blir en cykeltur till Pernilla för att handla grönsaker istället :-).