/ Allmänt /

Mänsklig värdegrund

Idag när jag tittade på Uppdrag Granskning gällande En skola för alla undrar jag var vår mänskliga värdegrund är på väg. Vuxna människor som inte kan stå för det som sagts utan ursäktar sig med en massa bortförklaringar.
Vart tog tron vägen om barns förmågor? Hur känner sig en människa som blir likställd ett ruttet äpple? Det var med sorg i hjärtat jag tittade på detta program. Jag är övertygad om att vi behöver diskutera vår värdegrund dagligen och reflektera vad den står för var och en. Vi behöver se varje barn som kompetenta och vi behöver ge barnen strategier så att de kan hantera deras vardag. Vi behöver se varje barn.
/ Allmänt / Filosofiska tankar /

Ställa tillbaka tiden

Jag brukar undra hur det går att ställa tillbaka tiden..vad händer då? Ställer jag tillbaka en liten del av mitt liv då? Går det sedan att till sommaren ställa fram en del av livet? Hur ser det ut? Finns många tankar som snurrar runt i huvudet när vi byter tid sommartid kontra vintertid. Vad händer med just den tiden? Vi människor farscineras av tid..hur mycket tid vi har till att uträtta saker mm. Men här i skiftet mellan sommartid och vintertid känns det som att vi "fryser" en timme för att sedan plocka fram till aktiva sommaren. Är det vårt sätt att gå ner i varv, ta det lite lugnare under den mörka tiden av året för att hinna vila och reflektera? För att sedan till våren/sommaren komma fram med full energi och lust till göranden. Många frågor florerar i huvudet och samtidigt tycker jag att det är intressant att diskutera just tid. Vad är tid och vad står tid för?
 
/ Allmänt /

Kung Bore på besök

 
Kung Bore var på snabbvisit i söndags i Dalarna. Det är vackert med frost och kalla morgnar.
 
 
Men jag måste erkänna att -10 kändes lite väl kallt.