/ Allmänt /

En stor sorg

 
En sorgsen promenad blev det när jag kom upp på elljusspåret. Det var med stor sorg jag såg hur de har avverkat skogen. Nu är det öppet överallt. Jag förstår om det behövs gallra i skogen men detta var inte gallring utan skövling.
 
 
Det var med stor sorg jag tittade ut över denna plats där det förut gick en stig och skogen var härligt grön med höga tallar. Nu ser det ut så här :-(. I skogen runt elljusspåret har vi kunnat gjort avstickare in och hämtat kraft från Moder Jord. Det har funnits fantastiska platser att meditera i. Det har gått att lägga spännande banor för barnen i OK Hällen men nu ser det ut så här.
 
Jag fick en chock, jag visste att det hade avverkats men jag hade inte sett förödelsen förrän idag. Jag gråter och min själ gråter. Vi människor behöver vår natur för att hämta kraft ur. Jag känner mig oerhört sorgsen.
/ Allmänt /

En kvällspromenad i Nyköping

 
I kvällssolens sken tog jag mig en promenad utmed Nyköpingsån. Forsens brus nådde mina öron och den brusade av liv.Livet i ett virr varr som ändå går framåt. Det är så jag upplever livet, ett virrvarr som bär mig framåt.
 
 
En längtan kom att sitta på terrassen och njuta av god rökt fisk och ett gott glas vitt vin. Det är nära nu..nära tills poratarna slår upp och människorna kommer ut från sina hem och fyller hamnens restauranger.
 
 
Ett vackert stråk i Nyköping är att just gå utmed ån, ner mot hamnen. Om ett par veckor ser denna promenad annorlunda ut med full växtlighet och med betydligt mer människor i omlopp. Nu var jag själv det kommer jag inte vara då ;-).
/ Allmänt / Filosofiska tankar /

En själslig paus

 
Ibland behöver själen en paus. Jag tog en själslig paus med kaffe i solen. Det får mig att må riktigt gott!!