/ Allmänt / Mattips / Trädgård/Blommor /

Torkad chili

Dags att torka vår egen chili :-). Det känns härligt att få ta hand om sina egna grödor. Så nu luktar det chili i hela huset. 

/ Allmänt / Filosofiska tankar /

Duktig flicka tankar...

 
Jag har under många år kämpat med mina tankar kring Duktig flickasyndromet. Detta med att prestera, ligga på topp, vara aktiv, aldrig säga nej, hålla sig i framkant...ja listan kan göras lång. Alla dessa tankar drabbade mig imorse när jag vaknade och kände att jag var tvungen att lyssna på kroppen. 
Ska jag vara hemma eller ska jag jobba? Hur mår kroppen? Jo men jag orkar nog lite ialla fall. Ja, jag har borrelia men jag är ju inte sjuk så jag kan nog jobba. Dessa tankar slogs jag med i morse. Samtidigt som tristessen och uttråkningen satte in och jag kommer inte till skott och jag behöver vilan. Då kommer en massa tankar kring jag är slö mm. Då slogs jag med det.
 
Jag vet att acceptans är läkande och jag jobbar verkligen med att acceptera dessa tankar utan att få ångest och skuld. Acceptera och inte slå på mig själv, ett dagligt arbete. Ibland kan jag uppleva att det är som att åka skidor, två steg framåt och ett bakåt. 
 
Jag är hemma, tar en sak i taget, vilar och återhämtar mig. Just i denna stund känns det ok. Jag är ok!!
/ Allmänt /

Pigga upp sig...

Jag läser mycket kring att lära känna mig själv och att lära känna sin kropp. Det skrivs mycket om hur viktigt det är. 
Känslan som infinner sig när jag upplever att något inte står rätt till är spännande att följa. När tröttheten slår till och det går verkligen inte att köra på. 
Pulsen ligger för högt jämfört med löpningen. Yrsel och illamående slår till. Då är det bara att stanna upp och lyssna på kroppen. Det går inte att kämpa emot, det är bara att vila. Att lära känna sin kropp är viktig för då hinner vi stanna upp och vila istället för att köra på.